Olika webbläsare

Det finns ett flertal webbläsare att välja bland, alla med olika funktionalitet, gränssnitt och utseende. De fyra vanligaste webbläsarna är här listade i rangordning utifrån antal användare:

 • Bild: Google Chrome logotype Google Chrome.
  Google Chrome är utvecklat av Google och utvecklas delvis ”open source”. Globalt sett använder 43% av jordens internetanvändare Google Chrome som webbläsare vilket gör den till den mest använda webbläsaren i världen.
 • Bild: Internet Explorer logotype Internet Explorer
  Internet Explorer ingår i operativsystemet Windows och används därför av de flesta Windows-användare.
 • Bild: Firefox logotype Firefox
  Firefox bygger på ”open-source” vilket innebär att all kod är fri och tillgänglig för alla som vill hjälpa till att utveckla programmet. Programmet har sitt ursprung i ”The Mozilla Project”.
 • Bild: Safari logotype Safari
  Safari ingår i Mac OS X och är Apple’s motsvarighet till kombinationen Windows+Internet Explorer vilket resulterat i en ledande position hos Mac-användare. Virus har aldrig varit några större problem på Mac – där finns en utmaning för alla virusmakare.

Se detaljerad karta över användningen av olika webbläsare i världen här.

Google Chrome

Google Chrome är en kraftfull webbläsare med stöd för många användbara digitala verktyg och hjälpmedel. En förutsättning för att du bekymmersfritt ska kunna nyttja Googles olika verktyg och tjänster är att du använder dig av Google Chrome som webbläsare. Den är enkel att använda och helt gratis att installera. Inom ramen för vårt projekt så kommer vi uteslutande att använda oss av webbläsaren Google Chrome. Här finns mer information och hjälptext om Google Chrome webbläsare.

I Googles egen butik, ”Chrome Web Store” finns massor av bra applikationer, verktyg och hjälpmedel att hämta helt gratis. En förutsättning för att du ska kunna installera och nyttja dessa är att du har Google Chrome webbläsare installerad på datorn.

Så installerar du Google Chrome på din dator:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s