Google+

Google+ knyter ihop alla Googleverktyg på ett och samma ställe

Google+ är ett socialt media i ”vanlig” bemärkelse men det är mycket mer än så. Google+ har finesser som gör det lämpligt för socialt och professionellt samarbete och nätverkande. Det tillåter delning, videomöte via verktyget Google Hangout, snabbchatt, statusuppdateringar, och mycket mer. Hit kan du länka dina delade dokument, flimklipp m.m. som direkt delas med de personer du själv väljer i dina nätverk. För varje inlägg som publiceras i flödet har andra människor möjlighet att kommentera och föra en fördjupad diskussion om det aktuella inlägget. Man har också möjlighet att +1:a eller “Gilla” ett inlägg man har intresse av att följa. Då får man en notis varje gång någon har skrivit något nytt kopplat till det aktuella inlägget.

Kommunicera i slutna rum i ”Grupper” på Google+

Att arbeta med Google+ som kommunikationsnav kan, rätt använt,  vara mycket effektivt. Slutna grupper kan skapas t.ex. mellan elever som gör grupparbeten, enskilt mellan elev och lärare, föräldrar m.m. I en Google+grupp kopplar man enkelt dokument och mappar från Google Drive så att deltagarna i gruppen hittar det dom söker. Det går att lägga in nyheter, bloggar, events, såväl som filmer från Youtube eller motsvarande i gruppen. Det går också att koppla en kalender till gruppen. Detta kan vara mycket praktiskt t.ex. för att dela klassens schema och liknande. Det påminner om t.ex. Facebook, något som de flesta idag känner sig bekanta med.

Läs mer om grupper på Google+ här

Effektiva möten online med Google Hangout

I Google+ finns också möjlighet att starta egna eller delta i andras videomöten online. Verktyget som används heter Google Hangout.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s