Google Hangout

Effektiva möten online via Google Hangout

Med Google Hangout kan du enkelt starta eller delta i videomöten online. Deltagarna kan befinna sig vart som helst mötas i ett digitalt mötesrum där var och en med sin webbkamera, mikrofon och bildskärm ser och hör varandra. Den teknik som behövs finns idag inbyggd i de flesta smartphones, surfplattor och datorer och kräver minimalt med förkunskap för att  användas. Tillgång till internet är dock ett krav.

https://support.google.com/hangouts/answer/2944865?hl=sv

Google Hangouts öppnar upp nya möjligheter för kommunikation mellan lärare och elever. Läraren kan kommunicera med elever som inte befinner sig i skolan. Uppföljning och underlag till bedömning av skolarbeten blir här fullt möjligt på ett helt nytt sätt. Elever med särskilda behov har möjligheten att få extra hjälp och stöd av lärare via Google Hangout.

Google Drive är det möjligt att skapa, dela och skriva dokument tillsammans med andra människor. Ett mycket effektivt sätt att nyttja denna möjlighet är att under ett digitalt videomöte i Hangout skriva gemensamma anteckningar. Det aktuella dokumentet syns i mötesrummet och samtliga mötesdeltagare kan skriva i dokumentet samtidigt. Allt sparas automatiskt på Google Drive och blir sedan tillgängligt för deltagarna efter mötet. I dokumentets delningsintällningar bestämmer ägaren (den som startat dokumentet) vem som ska få tillgång och inte.

Sända ”live” på webben

Med funktionen “Hangout On Air” är det möjligt att livesända en Hangout som också per automatik sparas. Ett oftare använt namn för att sända “live” på webben är det engelska ordet “streama”. Efter sessionen är avslutad kan den som äger arrangemanget välja om materialet ska få ligga tillgängligt för andra att se på Youtube. Ägaren kan också välja om endast valda personer ska ha tillgång till materialet. Läs mer om Hangout On Air här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s